Hoe ziet de cranio sacrale behandeling er uit?

cranio_sacraal_therapie_voor_kinderen_hoogland-amersfoort

Een cranio-sacraal sessie duurt ca. 1 uur, met uitzondering van de eerste sessie die 1,5 uur duurt vanwege de intake, waarin ik als behandelaar meer informatie krijg over de (medische) achtergrond.

 

Sessies vinden plaats op een behandeltafel, waarbij ik aanraad om makkelijk zittende kleding te dragen die niet knelt. Door contact te maken met je lichaam kan ik voelen waar het cranio-sacrale ritme stagneert of stil staat. Aan de hand hier van maak ik een keuze op welke plek op het lichaam ik de behandeling ga starten. Het is mijn gewoonte tijdens de sessie kort aan te geven wat ik waarneem. Veelal herkennen cliënten zich hierin. Hoewel de aanraking heel licht is, werkt cranio-sacraal therapie vanuit een diep systeem. Vergelijkbaar met het niveau waarin je komt als je slaapt. Dat is de reden dat ik met name in stilte werk. Soms is het nodig om ook een emotionele ontlading te genereren.

 

Hoe voel je je na een cranio-sacrale behandeling?

Iedereen ervaart het op zijn eigen manier. Wat ik over het algemeen van cliënten terug hoor is dat ze verbaast zijn over de impact van de behandeling en dat ze dieper/rustiger slapen. Ik adviseer op de dag van de sessie wat meer water te drinken om het lichaam te helpen met het verwerken van het proces dat in gang is gezet. Als je voor de eerste sessie komt is het raadzaam om de sessie zo te plannen, dat je na de sessie rust hebt en tijd hebt om bij te komen.

 

Duur van de behandeling

De ervaring leert dat je minstens 3 behandelingen nodig hebt om te ervaren wat cranio-sacraal therapie voor je kan doen. Het ligt niet vast hoe het verloop van de behandeling er uit gaat zien. Bij sommige klachten is een behandelduur van 3-5 sessies voldoende, andere klachten hebben meer tijd nodig.

 

Vergoeding van de cranio-sacrale behandeling

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NCSV en bij de SRBAG. De meeste zorgverzekeraars vergoeden mijn cranio-sacrale behandeling, afhankelijk van de aanvullende verzekering. Kijk hier voor een complete lijst van deze zorgverzekeraars.

Meer informatie of afspraak maken?

Mijn praktijk voor cranio-sacraal therapie is in Hoogland, gemeente Amersfoort. Benieuwd wat cranio-sacraal therapie voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of telefoon: 033-2586705.